Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@01:14:01 GMT

«توفیق اجباری» اجرا در تالار رودکی!

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۲۴۸۴

«توفیق اجباری» اجرا در تالار رودکی!

حسین ضروری، خواننده و سرپرست گروه آوای شفق از اجرا در تالار رودکی به عنوان «توفیق اجباری» یاد کرد و از مناسب نبودن فضای این سالن برای گروه پرجمعیتش ابراز نارضایتی کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در آخرین شب از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تالار رودکی در سانس نخست، صحنه‌ی اجرای گروه آوای شفق به رهبری سرژیک میرزاییان و خوانندگی حسین ضروری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سن اجرا در تالار رودکی امشب (چهارشنبه) پر بود از نوازندگان جوانی که اغلب ویولن به دست بودند و تنبک، درامز، دف، تار و پیانو هم همراهی‌شان می‌کردند.

در انتهای صحنه هم گروه کر در سه ردیف دفتر نت به دست ایستاده بودند و همگی لباس‌های یکدست مشکی بر تن داشتند.

اولین قطعه‌ای که توسط حسین ضروری خوانده شد یک ترانه آذری بود که هم‌صدایی گروه کر را به همراه داشت و در ادامه هر قطعه‌ای که اجرا می‌شد، گروه کر با آن هم نوایی می‌کردند.

در طول اجرا پخش صدا دو بار به مشکل برخورد و یکی از نوازنده‌های ویولن هر بار پشت میکروفن می‌رفت و از صدابردار درخواست می‌کرد مشکل را رفع کند.

حسین ضروری در اواسط اجرا از سرژیک میرزاییان به عنوان یکی از موزیسین‌های نمونه ایرانی نام برد و از حضورش در گروه به عنوان رهبر تشکر کرد. او همچنین از حضور محمدرضا پیرجانی به عنوان مدیر ارکستر و نوازنده ویولن تشکر و قدردانی‌کرد.

خواننده و سرپرست گروه آوای شفق همچنین اجرا در تالار رودکی را توفیق اجباری عنوان کرد و خطاب به تماشاگران گفت: این سالن مناسب نیست و اگر برنامه ریزی جشنواره این نبود ما مثل کنسرت قبلی و بعدی‌مان تالار وحدت را انتخاب می‌کردیم. اما در هر صورت مهم نیست که کجا هستیم، مهم این است که شما مقابل ما هستید.

در اواخر اجرا برگه‌ای به دست حسین ضروری رسید که گویا توضیحی بود درباره انتقادش از تالار رودکی. ضروری پس از خواندن این یادداشت عنوان کرد که منظورش این نیست عوامل تالار رودکی با آنها مشکلی دارند بلکه منظورش این است از اینکه به سالنی که ظرفیت گروهشان را ندارد زحمت داده‌اند، ناراحت است و عوامل تالار رودکی بسیار هم با آنها همکاری کرده‌اند.

محمدرضا پیرجانی، نوازنده ویولن، امیر حسین شرفی، نوازنده کمانچه و فرهاد صفی‌پور، نوازنده نقاره در این اجرا تک نوازی زیبایی داشتند؛ به ویژه تک‌نوازی نقاره که توجه حاضران را جلب کرد و جلوه ویژه‌ای به اجرا بخشید.

قطعه "جان مریم" آخرین قطعه‌ای بود که برای بار دوم در این اجرا با همخوانی تماشاگران حاضر در سالن نواخته و خوانده شد.

"ایرانم ای وطن" از حسین ضروری، سنه ده قالماز، سن سیزاولان، اه دلبر، یارالیام، ساری گلین، ایریلیق، عزیز جون،  قوی گولوم گلین، لایی لایی، داشلی قالا و عزیزم سوزه (فولکلور)، روز بی غروب از حسین ضروزی و رضا بیرجانی، کلاسیک غربی، جان مریم از حسین ضروری، روزهای من از حسین ضروری و سیاوش بابایی، شوبرت، حواسم پیش تو مونده از حسین ضروری و نغمه‌گه عشق از علی جعفریان قطعاتی بودند که امشب توسط  گروا آوای شفق اجرا شدند.


ارکستر و گروه‌کر آوای شفق در سال ۱۳۹۱ به رهبری حسین ضروری با هدف زنده نگه داشتن آثار فاخر اقوام ایرانی شکل گرفت و تا کنون اجراهای متعددی را در تهران روی صحنه برده است.

بیشتر قطعات اجرایی این گروه را آثار فولکلور کلاسیک آذری تشکیل می‌دهد که توسط حسین ضروری برای ارکستر تنظیم شده است.


فردا پنجشنبه (اول اسفندماه) اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر پس از هفت روز اجرای رسمی در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسیقی فجر 98 اجرا در تالار رودکی حسین ضروری آوای شفق گروه کر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت آنا در رابطه با ریشه‌های نارضایتی کنونی پرستاران اظهار کرد: ما از قبل هشدارهای لازم را در مورد نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری و اعتراض جامعه پرستاری به آن داده بودیم. با توجه به شرایط و مسائل مختلف پرستاری در سال 1402 و نبوده اراده‌ای برای حل آنها این پیشبینی وجود داشت که در سال 1403 نیز همچنان نارضایتی پرستاران وجود داشته باشد.

وی افزود: هیچ وقت سابقه نداشته که پرستاران در فرودین‌ماه اعتراض کنند اما ما شاهد بودیم که اعتراضات آنها در فارس و کهگیلویه و بویر احمد و چند استان دیگر انجام شد. پس از آن موضوع استعفای پرستاران به وجود آمد. قبلا ترک خدمت وجود داشت اما آمار آن بسیار کم بود، معاون پرستاری وزارت بهداشت در 27 آبان ماه 1402 در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها میزان ترک خدمت پرستاران را 15 درصد اعلام کرد، 15 درصد جمعیت 150 هزار نفر پرستاران حدود 20 هزار نفر می‌شود که آمار بسیار زیادی است. بعدها وی اعلام کرد که منظورش 5 درصد از پرستاران بود اما همین 5 درصد هم زیاد است.

اضافه کار اجباری

شریفی مقدم بیان کرد: هدف وزارت بهداشت این است که خدمت بهداشتی و درمانی را ارائه دهد، 600 هزار نفر کادر وزارت بهداشت هستند که در ستاد و صف هستند، بین 350 تا 400 هزار نفر در صف قرار دارند و 200 هزار نفر هم پشتیان آن هستند که به صورت مداوم باید نیروهای صف را که در متن ارائه خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند به صورت مداوم حمایت کنند. نیروهای صف متأسفانه نه تنها از سوی وزارت بهداشت حمایت نمی‌شوند بلکه گاه با آنها هم برخورد می‌‎شوند یکی از این برخوردها اضافه‌کاری‌های اجباری با استدلال بر کمبود نیروی کار است. مثلا یک پرستار که قاعدتا باید از 2 بیمار مراقبت کند باید از سه، چهار و گاه پنج بیمار مراقبت کند. این اضافه کار هم نرخ بسیار پایینی دارد. مثلا در بخش دولتی نرخ اضافه کار 20 هزار تومان است و اگر مثلا پرستاری 100 ساعت اضافه کار داشته باشد دو میلیون تومان به او تعلق می‌گیرد که از آن باید مالیات را نیز کثر کند.

وی تأکید کرد: از نظر پرستاران که اضافه‌کاری نباید اجباری باشد، در قانون مشاغل سخت و زیان آور آمده است که برای ارتقای بهره‌وری نباید زمان زیادی را در فضا و محیط سخت باقی بماند به همین دلیل قانون‌گذار ساعات کاری پرستاری را کاهش داده‌اند. گروه‌هایی به دیوان عدالت اداری نیز شکایت برده‌اند که دیوان هم به نفع پرستاران رأی داده است.

قائم مقام اسبق سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه فشار بر پرستاران از وزارت بهداشت تا بیمارستان وجود دارد، گفت: پرستار استخدام نمی‌شود تا کمبود نیرو جبران شود پرستاران حاضر هم ملزم است که اضافه‌کار به ایستد اگر هم این کار را انجام ندهد آن را جریمه کرده و مثلا از کارانه او کم می‌کند.

وی ادامه داد: این فشارها پرستارها را خسته و مستهلک می‌کنند و موجب می‌شود تا ترک کار کرده یا به صورت گروهی استعفا کند. استعفای تکی هم وجود دارد اما نمود چندانی ندارد. این موجب می‌شود که در نهایت بیمار آسیب ببیند و مراقبت لازم را دریافت نکند.

شریفی مقدم  با بیان اینکه تأمین نیروی پرستاری امروز یک مطالبه مردمی است، گفت: این حق مردم است که حداقل خدمات پرستاری را دریافت کند، اما سیستم بهداشتی و درمانی از یک سو نمی‌تواند پرستار استخدام کند و از سوی دیگر توانایی نگهداشت نیروی موجود را نیز ندارد.

او ادامه داد: نتیجه فشار بر جامعه پرستاری ترک شغل، استعفا و مهاجرت است، استعفای گروهی نیز یک شکل اعتراضی است تا مسئولان توجه بیشتری نشان دهند.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتراض تندروهای یهودی به سربازی اجباری با آتش‌زدن پرچم اسرائیل (فیلم)
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • شناسه یکتا در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • سازمان ملل در کوچاندن اجباری فلسطینیان از رفح مشارکت نمی‌کند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری